top of page

מה ההבדל בין תה שחור לתה ירוק?


ההבדל בין תה שחור לתה ירוק
ההבדל בין תה שחור לתה ירוק

היתרונות הבריאותיים המיוחסים לתה הירוק הפכו אותו לאחד מהמשקאות החמים הפופולאריים ביותר בארץ ובעולם, גם ביחס למשקאות תה אחרים וביניהם תה שחור, וכאן המקום לשאול את השאלה המופיעה בכותרת: מהו באמת ההבדל בין תה שחור לתה הירוק?


תה ירוק Vs תה שחור - מה חשוב לדעת?

שני סוגי התה מופקים מהצמח קמליה סיננסיס הגדל במדינות שונות במזרח הרחוק, לרבות הודו, סין, נפאל, יפן וקוריאה.


יחד עם זאת, ההבדל בינהם בא לידי ביטוי בתהליך העיבוד, כאשר במסגרת הייצור של תה שחור, עלי הצמח עוברים תהליך עיבוד מלא במסגרתו מתבצעת פעולת התססה וחמצון ולאחר מכן מייבשים את עלי הצמח באוויר חם.


מנגד, הליך הייצור של התה הירוק נעשה במסגרת תהליך עיבוד חלקי במסגרתו עלי הצמח מיובשים באוויר חם כאשר הם שומרים על צבעם הירוק וזאת לנוכח העובדה שהם אינם עוברים תהליך של התססה וחמצון.


ההבדל בתהליכי העיבוד, מקנה למארזי תה ירוק מספר יתרונות יחסיים על פני התה השחור, כך שהוא מכיל יותר רכיבים נוגדי חמצון לעומת התה השחור וכן מכיל כמות קטנה יותר של קפאין.


מה גורם לטעם המריר של התה השחור והתה הירוק?

עלי הצמח מהם מפיקים את תמציות התה, תה שחור ותה ירוק, הם עלים המכילים בתוכם חומר בשם טאנין המצוי בין היתר גם בפירות מסוג אוכמניות וחמוציות וגם בסוגי אגוזים שונים, שעועית אדומה ויין אדום.


חומר ה-טאנין הוא זה המקנה למשקאות התה השונים את הטעם המריר הזהה בטעמו לאכילת פרי בוסר או טעם העפיצות הנוצר בחלל הפה לאחר שתיית יין אדום.


תה ירוק - מדוע מיוחסים לו השפעות בריאותיות חיוביות?

כל סוגי התה מכילים בתוכם מולקולות ממשפחת ה-קטכינים ובעיקר רכיבים המוגדרים בשם הכולל: EGCG.


רכיבים אלו מתאפיינים בפעילות נוגדת חמצון המסייעת למגוון רחב של השפעות בריאותיות חיוביות, החל משמירה על מראה עור צעיר ורענן, דרך שיפור של זרימת הדם ושיפור מערכת העיכול ועד לשמירה על המערכת החיסונית ועוד.


חשוב לציין כי בתמציות של התה הירוק, קיים ריכוז גבוה יותר של רכיבי ה-EGCG בהשוואה לאילו המצויים בתה השחור וזאת לנוכח תהליך עיבוד חלקי.


כפועל יוצא מכך, מיוחסים לו השפעות בריאותיות חיוביות יותר בהשוואה לשתיית תה שחור מסוג ארל גריי לדוגמה.


יתרונות אלו באים לידי ביטוי גם כאשר משווים בין שתיית תה ירוק לבין שתיית קפה, כאשר ריכוז הרכיבים נוגדי החמצון המצויים בתה הירוק, מאפשרים לכל אחד ואחת מביניכם ללגום שפע של יתרונות בריאותיים בכל לגימה ולגימה.

פוסטים אחרונים
ארכיון
חפש על ידי תגיות
עקוב אחרינו
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page